18. 10. 2024

Střední škola spojů a informatiky, Tábor je nově fakultní školou Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Dne 14. 10. 2024 ředitel Střední školy spojů a informatiky, Tábor (SŠSI) Mgr. Miroslav Candra a děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (PřF JU), prof.  RNDr. František Vácha, Ph.D.  podepsali dohodu o spolupráci. Tímto slavnostním aktem byl Střední škole spojů a informatiky v Táboře udělen titul Fakultní školy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Je to pro nás potvrzením kvality naší výuky a správnosti směru, kterým jsme se vydali. Spolupráce obou institucí se zaměří na podporu výuky informatiky a přírodovědných předmětů, zejména matematiky. Studenti SŠSI budou mít možnost účastnit se exkurzí, workshopů a přednášek na PřF JU, a setkávat se s vědci a akademickými pracovníky. Naši studenti tak získají přístup k nejnovějším poznatkům z oblasti informatiky a přírodních věd a budou mít možnost se lépe připravit na budoucí  studium i profesní kariéru. Těšíme se také na mladé kolegy, kteří se připravují na dráhu pedagoga a kteří si budou u nás moci ověřit své znalosti a dovednosti na jejich praxi.